Våga för att vinna

I dag träffade jag en gammal bekant som alltid varit en riktig gogetter. Vi tog en fika på ett café i stan och han berättade om sina planer att börja distribuera film i Sverige. Filmmarknaden är ju lite svajig just nu, men han trodde ändå att han skulle kunna hitta en nisch och att döma av allt han gjort tidigare finns det ingen anledning att misstro honom. Det mest imponerande med min kompis är att han alltid är så orädd för att ta risker. Nu hade han tagit ett lån hos onea bara för att kunna åka på möten under festivalen i Cannes. Jag har alltid varit lite halvskeptisk mot snabblån tidigare, men tydligen är onea en pålitlig långivare med bra villkor för både nya och gamla kunder. Om man dessutom har ett mål med sitt lånande, snarare än att bara skaffa pengar för stunden, är det säkert en smart investering. Han kommer börja i liten skala, men om jag känner honom rätt så skulle hans företag kunna vara nästa Universal inom loppet av några år. Jag vill också våga göra roliga saker, men det är få förunnat att ha en så äventyrlig personlighet. Tur att han har ett gott öga till mig i alla fall, för med lite tur kanske jag kan få investera i en av filmerna. Det vore coolt att kunna titulera sig som aktieägare av en film.

Cannes

 

 

Leave a Reply