Sjukt uttråkad

Återigen sitter jag och funderar på om jag kanske borde resa bort. Jag vet att det egentligen är en lyx att vara uttråkad, för det är minsann inte alla som har tid att ens hinna bli uttråkade, men nu är jag det iallafall. Visst, man kan surfa på internet och kolla på film, läsa böcker eller umgås med vänner, men jag vill uppleva någonting nytt i mitt liv. Funderar på att ta ett lån från Monetti.se och ge mig iväg på en weekendresa till Barcelona, Prag eller kanske Berlin. Jag tror själv att miljöombytet hade gjort mig gott och kanske man borde passa på nu när det ändå är sensommar. Är ju inte lika kul när man reser på hösten eller vintern. Ska nog fråga någon vän om de har lust att följa med och upptäcka någon europeisk stad med mig.

En packad resväska

Dags att starta ett nytt liv?

Idag är en sån där dag som jag verkligen drömmer mig bort och längtar efter ett annat liv. Egentligen är jag relativt nöjd med mitt liv, jag har allt jag behöver, fina vänner, tak över huvudet, helt ok ekonomi och fritidsintressen. Men… tänk om man bara skulle kunna byta miljö och liksom börja om på något sätt. Är inne och kolla på alla fina boenden runt hela Sverige hos HusmanHagberg och drömmer mig bort till olika bostäder och områden. Kanske det är för att de tar så fina bilder, men allt jag hittar på den där sidan verkar vara rena paradiset. Skulle jag till exempel trivas med att bo nära havet, eller kanske jag borde satsa på långt inne i skogen? Eller, en fin lägenhet mitt inne i en vacker stad kanske är bäst egentligen? Nej, jag tror jag får börja med att göra om lite här hemma istället för att få lite förändring, men en dag kanske jag packar mina väskor och flyttar…

Ett vackert hus vid en sjö

Mitt nyårslöfte

Jag brukar inte avge något nyårslöfte i vanliga fall. Fast efterom det här året inte har varit normalt tänkte jag göra ett undantag. Jag ska inte vara lika konflikträdd. Jag avskyr att göra folk besvikna och backar så fort det uppstår en dispyt. I år ska jag säga vad jag tycker och inte backa lika lätt. Jag menar såklart inte att jag ska säga att jag tycker att någon har köpt en ful jacka om de inte frågar. Fast jag ska stå upp för mina åsikter. Min åsikt är precis lika mycket värd som någon annans.

duiduudd

Femkamp på grönan

Jag tycker aldrig att det går att bli för gammal för gröna lund. Igår var jag och några kompisar och körde femkamp. Det gick inte så där jättebra för min del men det gör inte så mycket. Visst är det skoj att vinna men sällskapet är viktigare. Jag ville att vi skulle köpa åkband men inte de andra, så vi köpte ett kuponghäfte fast det räckte inte länge. Alla karuseller jag ville åka var så dyra.

yui

Helg snart?

jdjdjd
Suck, bara tisdag….. Det varma vädret gav mig sommarkänningar och jag vill ha fest, sol och bad varje dag!

Till helgen ska jag ut igen men veckan går så sakta. Jag trodde det var torsdag då jag vaknade och det är bara tisdag….

Våga för att vinna

I dag träffade jag en gammal bekant som alltid varit en riktig gogetter. Vi tog en fika på ett café i stan och han berättade om sina planer att börja distribuera film i Sverige. Filmmarknaden är ju lite svajig just nu, men han trodde ändå att han skulle kunna hitta en nisch och att döma av allt han gjort tidigare finns det ingen anledning att misstro honom. Det mest imponerande med min kompis är att han alltid är så orädd för att ta risker. Nu hade han tagit ett lån hos onea bara för att kunna åka på möten under festivalen i Cannes. Jag har alltid varit lite halvskeptisk mot snabblån tidigare, men tydligen är onea en pålitlig långivare med bra villkor för både nya och gamla kunder. Om man dessutom har ett mål med sitt lånande, snarare än att bara skaffa pengar för stunden, är det säkert en smart investering. Han kommer börja i liten skala, men om jag känner honom rätt så skulle hans företag kunna vara nästa Universal inom loppet av några år. Jag vill också våga göra roliga saker, men det är få förunnat att ha en så äventyrlig personlighet. Tur att han har ett gott öga till mig i alla fall, för med lite tur kanske jag kan få investera i en av filmerna. Det vore coolt att kunna titulera sig som aktieägare av en film.

Cannes

 

 

Köpa lägenhet?

Apropå att flytta så har jag blivit alltmer sugen på att köpa en bostadsrätt. Jag har många vänner, bland annat en som är mäklare hässleholm, som kan marknaden utan och innan, så det blir inte svårt att få bra tips den dag jag väljer att slå till. Men den allra bästa vägen för mig vore kanske att först få en bra hyreslägenhet och sedan omvandla den till bostadsrätt. Restate.se är en bra sajt för den som undrar över hur det går till.

Jag har stått i bostadskö i 15 år, så snart borde jag kunna få en riktigt bra lägenhet i Stockholm. Men vem vet, jag kanske inte ens kommer att bo kvar här för evigt och man vill ju inte lägga ner stora pengar på att köpa en lägenhet som ombildas om man ändå inte tänker stanna. Fast å andra sidan är ju lägenheter rätt säkra investeringar, de går ju inte ner i pris så mycket. Hmm, får nog prata med mina föräldrar om det här, de måste nämligen gå i borgen för mig och låna mig handpenningen om jag över huvud taget ska kunna ha en chans att köpa en lägenhet. Under tiden kan man ju alltid gå på visningar, jag skulle inte ha något emot att bo i Vasastan.

bostadsrätt

 

 

 

 

Flyttkrångel

När det är dags att flytta så är det egentligen bara en sak som man måste ordna innan allt kan bäras iväg ut till flyttbilen: flyttkartonger. Men på senare tid har jag märkt att det faktiskt är svårt att få tag på flyttkartonger på det vanliga sättet. Tidigare var det ju bara att gå ner till närmaste ICA eller Konsum för att få några vanliga banankartonger. Men nuförtiden fungerar det inte längre på det sättet. Det märkte jag inte minst då jag skulle flytta till den lilla studentlya jag nu bor i. Lösningen blev att jag lyckades fixa några kartonger från Selstor där jag också valde att magasinera en del av mina tillhörigheter som jag inte hade plats för i min nya bostad.

Men vid flytt är det sedan även annat som det är viktigt att tänka på. En av de saker som alltid ställer till det för mig är flyttstädningen. Att städa på detta sätt inför en flytt är någonting som alla måste göra, men som är både svårt och tidskrävande. Kraven på en flyttstädning är ju betydligt högre än kraven på andra typer av städningar. Av den anledningen har jag börjat luta åt att anställa en städfirma för uppdraget nästa gång.

Klart och slut! Hörs snart igen! Nu är det filmdags: the master!

images-91

Shopping och filmkväll!

Att ta hand om sig själv och sitt utseende är för mig en självklarhet. Om man inte gör det så riskerar man nämligen att hamna i en nedåtgående spiral där man till sist förlorar sitt självförtroende en aning. En av de viktigaste komponenterna i ett bra utseende är för mig nya och fräscha kläder. Av den anledningen så brukar jag se till att handla något nytt plagg åtminstone en gång i månaden. Men jag har alltid tyckt att det varit ganska så jobbigt och osmidigt att irra runt i butikerna. Jag har aldrig lyckats att uppskatta denna ritual på samma sätt som många av mina kompisar har.

Därför blev jag oerhört glad då jag hörde av en kompis att det finns en butik på internet där man verkligen kan köpa snygga och moderiktiga kläder. Butiken heter Tintin och har förutom ett stort utbud också bra priser. Redan dagen efter jag tipsat om detta gick jag in och beställde en bunt kläder. De kom redan efter några dagar och jag förstod direkt att alla mina problem nu var lösta. Att slippa gå omkring i butiker sparar både tid och dessutom pengar. Att handla på internet är ju mycket billigare. Nej, nu ska jag gå hem till Sara. Vi ska ha filmkväll ikväll!

DownloadedFile-62

Hitta en personlig doft!

För att se optimal ut så gäller det att alltid tänka i helheter. Om man inte gör det så riskerar man nämligen att missa vad ett bra utseende och karisma i själva verket handlar om. Det gäller att ingenting ska sticka ut. Allting, vad gäller såväl kläder som frisyr, måste verka i samma riktigning.

Under de senaste veckorna har jag mer och mer börjat utforska ett nytt område. Genom att inhandla en rad olika parfymer försöker jag nämligen skapa ett personligt galleri av dofter. Idag är det dessutom extra fördelaktigt att beställa hem parfymer från nätet. Det är både ett billigt och smidigt alternativ för dig som inte orkar gå omkring i butiker för att leta. Den enda nackdelen kan vara att man inte kan lukta på dem först, men det har jag löst genom att fråga runt bland vänner. Ett annat alternativ är att man helt enkelt går till en vanlig affär som säljer parfymer och sedan beställer dem väl hemma. På detta sätt kan man spara mycket pengar.

Fördelarna med att skaffa sig ett personligt doftgalleri är många. Genom ett konsekvent användande av en parfym kan nämligen de flesta personer skapa sig en egen doftstil som på lång sikt ger dig en unik karaktär.

doft