California dreams

coachella
Just nu pågår en av världens hetaste festivaler, Coachella. Den började förra helgen, alltså 14 april och sedan avslutas den till helgen. Coachella lockar massor av kändisar och den är även denna festival som sätter tonen då det gäller modet för världens övriga festivaler. Utom kanske Sweden Rock då. Fotomodeller och Hollywoodstjärnor klär sig i ursnygga festivalkläder och detta är liksom festivalen som speglar Kalifornien på något vis. Coachella växer sig större för varje år och en dag kommer den att vara lika legendarisk som Woodstock är. Självklart vill jag vara en del av historien och kunna berätta för mina barnbarn ( om jag nu får några barn) att jag var där. Jag festade under Kaliforniens sol tillsammans med legendariska musiker, modeller och skådisar.

Problemet är att jag har svårt att få med mig någon eftersom det är ganska dyrt att resa dit. Jag försöker att övertala dem om att det faktiskt går att låna. På nätet går det att låna 10000 utan säkerhet och det tycker jag att det är värt. Ett oförglömligt minne kan inte värdesättas i pengar om ni frågar mig. Visst det går att spara men jag vill ju resa medan jag är ung! Är det någon av er som varit på Coachella?

Hidden Figures

Tänkte tipsa er om en superbra film som heter “Hidden Figures” som ni verkligen måste se. Det är en riktigt girlpower film som utspelar sig i USA när de svarta inte ens fick gå på samma toalett som de vita. Det är helt sjukt att tänka sig att det verkligen var så för inte allt för längesedan. I filmen får vi följa tre svarta kvinnor som arbetar på NASA och den är verklighetsbaserad.

Filmens kvinnor har funnits/finns på riktigt. Det är riktigt bra skådisar med i filmen och jag älskade varje sekund. Kevin Costner är med och geniet Sheldon 😀

Det här var en film som fastnade för mig och jag såg den bara några dagar innan “Kalla Fakta” visade sitt reportage med bussen där flickor fick sitta bak. Jag hade verkligen en intressant diskussion om detta med min brors tjej som är socionom. En socionom är ju expert på hur olika samhällsproblem uppkommer och hur de ska lösas på bästa sätt. För det här är en film som är värd att diskuteras så att vi inte kommer tillbaka till segrerade samhällen. En film ni verkligen måste se!

Vill göra nytta!

Konstig rubrik men det jag vill säga är att jag vill göra skillnad för någon annan människa. Det finns faktiskt ett yrke som jag ångrar att jag inte studerade till. Det är socionom. Socionom är ett arbete som innebär ganska breda arbetsuppgifter. Jag personligen skulle vilja arbeta med utsatta kvinnor eller ungdomar som har problem. Det är så klart aldrig för sent att sätta sig i skolbänken. Det skulle dessutom vara lönsamt, åtminstone när jag läser om socionomkonsult och lön. Ja inte att plugga utan efter studierna såklart :)

Jag tror att det är viktigt i sitt yrkesval att känna att man är behövd. Att arbeta på en kvinnojour eller liknande kan vara livsavgörande för de kvinnor som söker sig dit. Jag har svårt att se att det kan finnas någon häftigare känsla än att vara den som gör skillnad. Att en misshandlad kvinna vågar ta steget och lämna hennes man och se henne succesivt bygga upp sitt självförtroende på grund av vårt samarbete. Eller vara den som får en ung vilsen själ på rätt väg. Det är skillnad på olika yrken men socionomer arbetar med utsatta människor och jag vill ha ett meningsfullt arbete.
kvinnomisshandel

Fint porslin från Rörstrand

Jag har bestämt mig att jag ska börja samla på en servis från Rörstrand. Jag har bara typ tallrikar i ett starta-kit från IKEA och det är ju inget roligt att duka med då jag har gäster. Inte ens i vanliga fall är det roligt att duka med det. Jag avskyr att laga mat på vardagarna då jag är själv så kanske det blir roligare att äta om jag har finare tallrikar.

Hur som helst så är det denna servis från Rörstrand som jag ska börja att samla på.
mon ami
Den klassiska Mom Amie serien som designades av Marianne Westman. Första gången den gavs ut var 1952 och det är underbara blå färgen som gör att jag personligen älskar den. Det är alltid bra att samla, underlättar för släkten då det är jul och födelsedagar. Det finns ju så mycket mer i serviser än bara tallrikar och assietter. Det finns allt från tårtfat till kaffemuggar.

Ett historiskt ögonblick

Wow vilken kväll det var igår. Jag hade turen att få tag i ett par biljetter till Kents sista spelning. MAGI.
hhhhy
Detta är ett historiskt ögonblick som kommer att bli omskriven i musikhistrorien så det ville jag inte missa. Fast biljetterna gick åt väldigt snabbt så jag köpte min på blocket. Betalade överpris men vad spelar det för roll när det är en upplevelse som jag kommer att minnas för alltid. Tog till och med ett lån för att ha råd med biljetten den månaden. Har tre månader kvar att betala av men sååååå värt det. Bra att det finns tycker jag. Ansök själva om det är ett ögonblick i historien ni inte vill missa. Låt inte en småsak som att det fattas några kronor bli den avgörande faktorn att du inte fanns på plats.

Hela kvällen var fantastisk och jag går fortfarande på moln. Vill bara inte inse att jag aldrig mer kommer att se en konsert med KENT. Detta var en kväll jag kommer att berätta om för mina barnbarn om typ hundra år 😉

Från Jenny till Elsa

Jag tycker om att tänka på tänk om. Ni vet tillfälligheter som leder till något annat. Ta bara Disneys succé Frost. Elsa, prinsessan som alla barn vill vara. Hade det inte varit för den svenska operasångaren Jenny Lind som levde på 1800-talet hade hon förmodligen inte funnits. Nu tänker ni nog vad Jenny och Elsa har gemensamt?

När Disney skapade Frost så baserade de filmen, om än löst, på H C Andersens bok Snödrottningen som han skrev 1844. HC Andersen som träffat Jenny Lind och blivit kär i henne baserade isdrottningen på henne eftersom hon avböjde hans inviter.

Så Elsa är egentligen Jenny Lind :)

jjjddd

Facebook vill att jag flyttar

Facebook kör verkligen men riktad reklam. Det blir så uppenbart ibland. En kompis ska flytta till Bagarmossen och hon skickade lägenheten. Så jag besökte givetvis hemsidan och nu får jag upp flera schysta lägenheter i min newsfeed. Facebook tycker att jag ska flytta, och det tycker iofs jag med!!! Ni ska se vilken snygg bostad i Danderyd jag nyss fick föslag på. Jag smäller av. För er som inte känner till Stockholm så väl så är Danderyd ett av de absolut finaste områdena att bo i. De flesta med barn och de som gör karriär vill hemskt gärna bo i Danderyd. Det finns fina villa områden som är trygga och skolorna är bra. Så nu tycker alltås Facebook att jag ska kontakta en fastighetsmäklare Danderyd och slå till på en snygg villa. Gärna för mig, ska bara spara i några år först.

Fast rent realistiskt så skulle det verkloigen vara skönt att få en större lägenhet. En trea skulle vara det bästa. Just nu har jag en liten tvåa. Det fungerar så klart för mig men det skulle vara så skönt att ha ett extra rum där jag kan ha dator, strykbräda och gästrum. Ja ni fattar. Sedan skulle jag så klart gärna ha den där villan i Danderyd också 😀

Villor i Danderyd

Villor i Danderyd

Njuter av solen!

Jag gick hem tidigare från jobbet i dag. Vi ska ha ett möte i kväll vi som bor i huset med representanter från ett bolag som har kunskap hur det går till att ombilda förening till bostadsrätt. Jag tycker om att baka och är en hejare på cupcakes så jag brukar baka då vår förening har möten. I dag var det en alldeles utmärkt ursäkt att ta ut lite komptimmar från jobbet. Det ska regna resten av veckan med men i dag skiner solen. Så jag passar på att njuta. Även om det inte är jättevarmt ute så bilr det riktigt varmt på balkongen. Tur att köket inte har söderläge, min frosting hade smält för längesedan :)

Jag hoppas så klart att vi bildar om till bostadsrätter. De flesta ska ju kolla upp det med lån och så. Fast är det inte någon som vill köpa sin lägenhet så går det ju alltid bra att de hyr av bostadsrättsföreningen istället för av hyresvärden. Det blir ju samma sak. Det ska bli väldigt intressant möte i kväll. Om jag känt av vibbarna rätt så vill de flesta ombilda. Det finns en surgubbe på andra våning som sätter sig emot men förhoppningsvis svänger han efter kvällens informationsmöte. Nej nu är det dags att ta ut kakorna från ugnen. Håll tummarna för i kväll att det blir ett ja :)

Inspiration till kvällens cup cakes

Inspiration till kvällens cup cakes

Magnum Double Peanut Butter

Jag är en glassfantast. Jag älskar glass och varje år ser jag fram emot när nya glassar släpps. Fast jag blir även ledsen när jag ser att någon god glass har försvunnit.

I år är jag väldigt nyfiken på Magnum Double Peanut Butter. Vem gillar inte jordnötssmör mixat med choklad? Yummy!!!!
uyyuyuy
Magnum Double Peanut Butter är jordnötsglass med jordnötssås och sedan chokladöverdag. Det är GB som har den som glassnyhet 2016. Jag har nog aldrig ätit jordnötsglass så det ska bli spännande. Min absolut godaste glass är hasselnötsglass, så jag är riktigt förväntansfull på Magnum Double Peanut Butter.

Att bli lämnad

Tänk hur lång tid det tar att komma över någon. Att bli lämnad av någon du älskar är fruktansvärt. För mig var det som ett dödfall. Jag kunde inte göra något! Jag fick skriva kom-ihåg-lappar för simpla saker. Det låter kanske löjligt men jag kunde glömma att äta eller att borsta tänderna. En gång gick jag och handlade i nattlinnet. Hela min värld rasade när min pojkvän gjorde slut. De första två veckorna kom min mamma upp från Småland. Hon kramade mig hela natten precis som hon gjorde när jag var ett litet barn. Fast hon jobbar så hon måste tillbaka till arbetet förstås. Jag hade aldrig känt mig så ensammen som då hon åkte. Mina föräldrar var väldigt oroliga för mig. De ringde typ en gång i timmen utan att jag överdriver. Till slut så fick mamma ett tips och ordnade så att jag fick professionell hjälp på Psykologa. Här är adressen; psykologa.se klicka bara på den så slussas ni vidare till deras hemsida.

Jag hade otroligt givande samtal som var utvecklande. Det är en typ av coaching som hjälpte mig att arbeta med mina svagheter. För är det något jag som blev lämnade kände mig, så var det värdelös. Som att ingen i hela världen tyckte om mig. Utom mamma och pappa då förstås. Hur som helst så satte vi upp mål och idag känner jag mig hel igen. Fast det tog tid. Det var ju liksom vi två som skulle dela vårt liv. Jag var så nöjd med livet och trodde att allt var bra. Jag vet att många kommer att hamna i samma situation. Sök hjälp är mitt råd för det var verkligen en befrielse att kunna gå vidare. Det gäller så klart inte bara uppbrott utan det kan gälla vad som helst som gör att du inte kan leva fullt ut. Istället är det något inombords som maler och ligger som ett hinder. Det behöver inet vara så!
nbnv