California dreams

coachella
Just nu pågår en av världens hetaste festivaler, Coachella. Den började förra helgen, alltså 14 april och sedan avslutas den till helgen. Coachella lockar massor av kändisar och den är även denna festival som sätter tonen då det gäller modet för världens övriga festivaler. Utom kanske Sweden Rock då. Fotomodeller och Hollywoodstjärnor klär sig i ursnygga festivalkläder och detta är liksom festivalen som speglar Kalifornien på något vis. Coachella växer sig större för varje år och en dag kommer den att vara lika legendarisk som Woodstock är. Självklart vill jag vara en del av historien och kunna berätta för mina barnbarn ( om jag nu får några barn) att jag var där. Jag festade under Kaliforniens sol tillsammans med legendariska musiker, modeller och skådisar.

Problemet är att jag har svårt att få med mig någon eftersom det är ganska dyrt att resa dit. Jag försöker att övertala dem om att det faktiskt går att låna. På nätet går det att låna 10000 utan säkerhet och det tycker jag att det är värt. Ett oförglömligt minne kan inte värdesättas i pengar om ni frågar mig. Visst det går att spara men jag vill ju resa medan jag är ung! Är det någon av er som varit på Coachella?

Hidden Figures

Tänkte tipsa er om en superbra film som heter “Hidden Figures” som ni verkligen måste se. Det är en riktigt girlpower film som utspelar sig i USA när de svarta inte ens fick gå på samma toalett som de vita. Det är helt sjukt att tänka sig att det verkligen var så för inte allt för längesedan. I filmen får vi följa tre svarta kvinnor som arbetar på NASA och den är verklighetsbaserad.

Filmens kvinnor har funnits/finns på riktigt. Det är riktigt bra skådisar med i filmen och jag älskade varje sekund. Kevin Costner är med och geniet Sheldon 😀

Det här var en film som fastnade för mig och jag såg den bara några dagar innan “Kalla Fakta” visade sitt reportage med bussen där flickor fick sitta bak. Jag hade verkligen en intressant diskussion om detta med min brors tjej som är socionom. En socionom är ju expert på hur olika samhällsproblem uppkommer och hur de ska lösas på bästa sätt. För det här är en film som är värd att diskuteras så att vi inte kommer tillbaka till segrerade samhällen. En film ni verkligen måste se!

Vill göra nytta!

Konstig rubrik men det jag vill säga är att jag vill göra skillnad för någon annan människa. Det finns faktiskt ett yrke som jag ångrar att jag inte studerade till. Det är socionom. Socionom är ett arbete som innebär ganska breda arbetsuppgifter. Jag personligen skulle vilja arbeta med utsatta kvinnor eller ungdomar som har problem. Det är så klart aldrig för sent att sätta sig i skolbänken. Det skulle dessutom vara lönsamt, åtminstone när jag läser om socionomkonsult och lön. Ja inte att plugga utan efter studierna såklart :)

Jag tror att det är viktigt i sitt yrkesval att känna att man är behövd. Att arbeta på en kvinnojour eller liknande kan vara livsavgörande för de kvinnor som söker sig dit. Jag har svårt att se att det kan finnas någon häftigare känsla än att vara den som gör skillnad. Att en misshandlad kvinna vågar ta steget och lämna hennes man och se henne succesivt bygga upp sitt självförtroende på grund av vårt samarbete. Eller vara den som får en ung vilsen själ på rätt väg. Det är skillnad på olika yrken men socionomer arbetar med utsatta människor och jag vill ha ett meningsfullt arbete.
kvinnomisshandel

Sommarens hetaste pryl

Jag förstår mig inte på oss svenskar ibland. Typ det viktigaste folk kan köpa är en ny bikini. Varje år listas de snyggaste badkläderna. Knäppt eftersom det ändå alltid regnar. Det bästa vore ju istället att utse de bästa paraplyerna i stället.
amazon

Detta paraply hittade jag på nätet, på Amazon. Fast det finns säkert i Sverige också. Det passar åtminstone väldigt bra för oss svenskar. Nu kan vi exempelvis se även när vi går utomhus de regntunga sommardagarna. Perfekt också att ha på festivaler. Så att man ser något 😀
Så skippa bikinilistor, ni blir ändå bara besviken eftersom ni inte kommer att hinna använda den. Gär en paraplylista istället.

Rost på bakvagnsbryggan

Vad trött jag blir! Förra veckan var jag och “hälsade” på bilbesiktningen. Jag har helt missat att jag fått rost på bakvagnsbryggan! Nu måste jag byta ut den. Hat tittat om jag hittar någar second hand men det skiljde inet så mycket på priset mot att köpa en ny. Åtminstone inte mot den här bakvagnsbryggan på nätet.
bbba
Det var den enda anmärkningen de hade men den skulle typ inte gå igenom om jag inte åtgärdade det om jag fattade killen på bilbesiktningen korrekt. Det var ju inte länge sedan jag bytte ut flera andra bildelar sedan jag krockade. Fast efter som det var fram på bilen så missade jag totalt att tänka på bakvagnsbryggan och de andra delarna bak på bilen.

En erfarenhet rikare

Usch vad otäckt, vet ni vad som hände denna morgon när jag skulle köra till jobbet? Jag krockade med bilen!!

Jag har aldrig tidigare varit med om en krock och sekunderna gick i slowmotion. Det var så himla halt på vägen och jag slajdade in i bilen framför. Det var alltså ingen frontalkrock och ingen blev skadad som tur var. Bilen framför fick en skada på kofångaren och min blinkers och ett av positionsljusen pajade.
ca
Jag är hemma från jobbet idag. Det tog ju tid med att polisen skulle komma och allt. Sedan så får man ju inte köra utan blinkers heller. Det blir till att åka kommunalt imorgon. Fast pappa har lovat att hjälpa till att fixa bilen. Jag har redan köpt blinkers och positionsljus till bilen via nätet och de levereras imorgon som tur är.

Så nu är jag en erfarenhet rikare, fast jag hade lika gärna klarat mig utan den.

Less på allt spelande

Singelmarknaden är helt sjuk. Det finns så mycket regler. Man får inte vara för på. Inte heller får man ringa inom tre dagar. Ni vet den kända tre-dagars regeln. Jag är så less på allt spel. Jag vill ha någon som är rak. Jag fattar också att det inte går att säga direkt att man vill gifta sig och skaffa barn. Fast det går ju att säga att jag är intresserad och vill utveckla våran relation.

Vi har mycket att lära av djuren. Som denna fågel som uppvaktar en hona. Det går liksom inte att tolka hans signaler fel.